Verzending € 3,50 brievenbus / € 4,50 pakket

De ontdekking van een wondermiddel!

Aan onze allereerste crème gaat een mooi verhaal vooraf:

Rond 1950 raakten een kapper en een bevriende chemicus in de ban van het ontwikkelen van een anti-rimpelcrème.

De kapper (Niek Schiffers) was een ware kunstenaar; zo had hij tijdens de Tweede Wereldoorlog veel Joodse mannen uit handen van de Nazi’s weten te houden door ze als travestiet te vermommen. Haar en make-up waren zijn passie.

Na de oorlog ontwikkelden deze kapper en zijn vriend diverse succesvolle haarproducten. Maar er kwam ook steeds meer vraag naar crèmes tegen rimpels. Na jaren van experimenteren hadden ze uiteindelijk een fantastische anti-rimpelcrème geproduceerd op basis van bentoniet. Deze crème werd uiteindelijk de voorloper van de huidige Supreme Direct Eye-Lift en Wrinkle Stop Eye.

Bentoniet werd wel vaker gebruikt tegen rimpels, maar het geheim van deze creme zat hem in de combinatie van bentoniet met een zeer speciale cellulose. Het kostte hen dan ook erg veel moeite om aan de juiste cellulose te komen en om de juiste receptuur te ‘ontdekken’. Een minuut meer of minder roeren kon alles in de war brengen. Maar uiteindelijk hadden ze een anti-rimpelcrème met een fantastische werking gemaakt. De crème was bovendien zeer bruikbaar in de praktijk en in combinatie met make-up.

Helaas hadden zowel de kapper als de chemicus geen grote zakelijke ambities; de producten werden uitsluitend in de kapsalon van Niek Schiffers verkocht.

In 1983 kwam de familie Koopmans – toevallig – naast Niek Schiffers te wonen. Vader Koopmans zag direct zakelijke mogelijkheden in het superproduct. Naast zijn andere bedrijven, startte hij een bedrijf (Vincent 46 BV) om dit product in de markt te zetten. Zo werd een cosmetica-bedrijf geboren dat later door dochter Gerdien werd overgenomen. Onlangs werd de naam van het bedrijf veranderd in Healthy Natural Products.

Op de foto is het laboratorium van Niek Schiffers te zien.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
De waardering van solutions-cosmeceuticals.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 51 reviews.