Verzending € 3,50 brievenbus / € 4,50 pakket

Onze cactus-olie wordt op biologische wijze geteeld in Syrië. Dat betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Er vindt juist een natuurlijke manier van bescherming van de cactus-planten plaats, o.a. een bepaalde manier van wieden. Deze boerderij ontvangt dan ook het ECOCERT-keurmerk voor de productie van de cactus-vijgen.

Vervolgens worden de cactus-zaden uit de vijgen gehaald, waarna de olie er in een fabriekje uit wordt geperst. Dit wordt het zogenaamde koude persen genoemd, de olie wordt niet verhit of geraffineerd (waardoor deze zijn werking grotendeels verliest). Er is ook veel synthetische cactus-olie in omloop, vaak ook nog eens aangelengd met goedkopere olieën. Deze synthetische olie is veel minder werkzaam en ook veel goedkoper. Dat komt omdat het veel minder moeite kost om de cactus-moleculen in een laboratorium na te maken en te produceren, dan om de zaden uit een echte cactus-vijg te halen (zoals bij onze olie). Om 1 liter cactus-olie te verkrijgen zijn er ongeveer 1 miljoen cactusvijgzaden of te wel 1000 kilo cactusvijgen nodig!

De Wilde Roos:

De Wilde Roos is een zeer subtiel ruikende rozensoort die heel schaars in de natuur voorkomt. De Wilde Rozen-olie die wij gebruiken, wordt in het hooggebergte van India geteeld. De etherische olie wordt verkregen via stoom-destillatie, dus via waterdamp uit de rozenblaadjes.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
De waardering van solutions-cosmeceuticals.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 54 reviews.